3 eigen jeugdproducten in wedstrijdkern

Afgelopen zondag nam onze eerste ploeg van KSCT Menen de maat van FC Mariekerke. Met die zege zetten we een unieke reeks van 21 op 21 punten neer. 7 overwinningen op rij dus, met 16 doelpunten voor en slechts 2 tegen. KSCT Menen zit in een positieve flow en hoopt die zo lang mogelijk aan te houden.

Wat voor de mensen van de jeugdwerking van KSCT Menen schier nog mooier is, is de aanwezigheid van 3 spelers uit de eigen jeugdopleiding in de wedstrijdkern van afgelopen zondag. Naast clubmeubelstuk en vice-kapitein Ward Vanaudenaerde (28), waren dat zondag Josias Musenge (18) en Senne Demedts (18).

Technisch verantwoordelijke jeugdopleiding (TVJO) Frederik Dumont: “De afgelopen jaren heeft KSCT Menen enorm geïnvesteerd in haar jeugdopleiding. We evolueerden met onze jeugdwerking ondertussen naar het interprovinciale niveau en dat met bijna uitsluitend spelers van Menen. Het wedstrijd- en spelniveau van onze jeugd gaat de hoogte in. En dat is goed voor onze eerste ploeg. Dat de sportieve staf van het eerste elftal de kwaliteiten van de eigen jeugdproducten erkent, maakt de cirkel rond voor ons. Een pluim ook voor onze trainer Pascal Verriest, die meegaat in dit mooie verhaal: wie doet het hem voor in het nationale voetbal, 3 spelers uit eigen jeugd brengen. Dit geeft ons moed en sterkt ons in de overtuiging dat we met onze jeugdopleiding de goede weg zijn ingeslagen. Het is bovendien onze gezonde ambitie om in het kader van een continue doorstroming volgend seizoen een beloftekern met bijna uitsluitend eigen jeugdspelers samen te stellen.”

Extra informatie:
Frederik Dumont, TVJO KSCT Menen, 0476/57.64.56, frederik.dumont@telenet.be
http://www.ksctmenen.be, facebook.com/ksctmenen

3jeugdspelers

Josias, Senne en Ward (vlnr en vbno.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s