Medische cel

LEDEN: Jan Lezy – Alice Deryckere – Nicolas Delrue – Ronny Vermeesch – Angelique Fidalgo Lopez

DOELSTELLING: de medische ondersteuning van de jeugdopleiding verbeteren en in kritieke situaties de nodige tools aanbieden om die op een vlotte manier af te handelen.

REALISATIES

1. EVACUATIEPLAN TER LINDE – VAUBAN: zowel op campus Ter Linde als Vauban werd een evacuatieplan opgesteld bij ernstige blessures (breuken, zware verstuikingen, open wonden…) of levensbedreigende situaties (hartaandoeningen hoofd –en wervelletsles)

2. EHBO KOFFER: werd op de 2 campussen in orde gebracht.

3. EHBO RUIMTE: de vernieuwde medische en revalidatieruimte is op campus Ter Linde in gebruik genomen. Je kunt er terecht bij onze kiné Alice Deryckere op dinsdag en donderdag van 18:00 tot 19:30 campus Vauban. Opgelet: enkel na afspraak via T 0498/598 8 67 of alicederyckere@hotmail.com. Spelers van U6 tot en met U21 nemen bij een blessure onmiddellijk contact op met Alice en maken een afspraak. Een diagnose wordt gesteld en de al of niet daaraan vasthangende revalidatie.

4. AED: beide campussen zijn voorzien van een AED toestel, dat helpt bij het reanimeren. Op campus Ter Linde hangt de AED in de medische ruimte op Vauban in de chalet (materiaalberging).

5. BIJSCHOLING AED: De AED toestellen hangen er maar moeten ook nog kunnen worden gebruikt. De gratis AED bijscholing voor trainers en ouders vindt jaarlijks plaats. Dit om zoveel mogelijk mensen met dit eenvoudig te bedienen apparaat vertrouwd te maken. Interesse? Hou onze website in de gaten!

Medisch stappenplan